Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kokosowe ciasto, gorąco polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6429
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114809
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6429
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114809
Składniki
kruchy spód; Wszystkie składniki należy wymieszać ze sobą. Zagnieść ciasto i umieścić we foliowym woreczku. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i piec ok. 20 minut w 170* Białka ubić na sztywno, masa ma być szklista, dodać sól i cukier. Na końcu gdy dodamy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką. Bezę pieczemy 15-20 minut w 180 * Śmietankę, cukier i serek miksujemy ze sobą przy pomocy miksera. Mieszamy, aż krem zgęstnieje nie dłużej. Do gotowego kremu dodajemy wiórki kokosowe. Na upieczone kruche ciasto umieścić bezę i krem. Udekorować połówkami pralinek raffaello i posypać kokosem. Smacznego.