Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto z kruszonki by tak powiedzieć, z marmoladą truskawkową i nutellą , góra posypana kruszonką i jagodami. Polecam
tortownica, nóż, szklanka, miska,
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier , wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki schłodzone , zimne masło, dłońmi rozdrabniać i palcami tworzyć kruszonkę. Do prawie gotowej kruszonki dodać jajko i krótko wyrobić ciasto tak by powstała kruszonka. Tortownicę o średnicy 24 cm. wysmarować lekko tłuszczem, wsypać połowę kruszonki i ugnieść tak by powstał spód ciasta. Na ciasto rozsmarować marmoladę , na marmoladę rozłożyć nutellę, wierzch posypać pozostałą kruszonką i pomiędzy rozłozyć jagody. W łożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i zajadać. Opcjonalnie można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto po upieczeniu, gotowe do podania.