Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto z kruszonki by tak powiedzieć, z marmoladą truskawkową i nutellą , góra posypana kruszonką i jagodami. Polecam
tortownica, nóż, szklanka, miska,
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 404
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 985
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 124
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 404
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 985
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier , wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki schłodzone , zimne masło, dłońmi rozdrabniać i palcami tworzyć kruszonkę. Do prawie gotowej kruszonki dodać jajko i krótko wyrobić ciasto tak by powstała kruszonka. Tortownicę o średnicy 24 cm. wysmarować lekko tłuszczem, wsypać połowę kruszonki i ugnieść tak by powstał spód ciasta. Na ciasto rozsmarować marmoladę , na marmoladę rozłożyć nutellę, wierzch posypać pozostałą kruszonką i pomiędzy rozłozyć jagody. W łożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i zajadać. Opcjonalnie można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto po upieczeniu, gotowe do podania.