Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ,ciacho wyszło pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparował podczas pieczenia,więc spokojnie mogą jeść dzieciaki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem.Margarynę rozpuścić i przestudzić. Do utartych jajek dodać przesianą mąkę,pr.do pieczenia,margarynę,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać kakao,zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę. Obrać gruszki i podzielić na ćwiartki,które lekko wpychamy do ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!