Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pachnące latem. Ma słoneczny i ciepły kolor.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 229
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2587
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 229
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2587
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Składniki
Wykonanie ciasta; Margarynę zmiksować z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po całym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem. Miksować do połączenia składników. Nie ma sensu dłużej. Wykonanie kruszonki; Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrami. Pokruszyć palcami. Jeżeli konsystencja będzie za mokra, należy dosypać troszkę mąki. Kruszonka ma się kruszyć w palcach. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160* Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę, wylać ciasto, ułożyć śliwki i wysypać kruszonkę. Piez 30 minut z termoobiegiem. Blachę można wyłożyć papierem do pieczenia zamiast smarować jej. Ja ze względu na formę o kształcie nieregularnym wybrałam ten pierwszy wariant.