Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pachnące latem. Ma słoneczny i ciepły kolor.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Wykonanie ciasta; Margarynę zmiksować z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po całym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem. Miksować do połączenia składników. Nie ma sensu dłużej. Wykonanie kruszonki; Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrami. Pokruszyć palcami. Jeżeli konsystencja będzie za mokra, należy dosypać troszkę mąki. Kruszonka ma się kruszyć w palcach. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160* Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę, wylać ciasto, ułożyć śliwki i wysypać kruszonkę. Piez 30 minut z termoobiegiem. Blachę można wyłożyć papierem do pieczenia zamiast smarować jej. Ja ze względu na formę o kształcie nieregularnym wybrałam ten pierwszy wariant.