Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i przyjemne :) Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4526
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4526
Składniki
Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy margarynę, jajka, sok z cytryny i mieszamy.
Maliny myjemy i osuszamy (kilka odkładamy do dekoracji), piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą (nadmiar odsypujemy)
Na blaszkę wylewamy ciasto, układamy na nim maliny i wkładamy do piekarnika na jakieś 40 minut. Jak ciasto juz ostygnie posypujemy cukrem pudrem i odłożonymi malinami. Życzę smacznego :)