Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na każdą okazję, nie tylko na święta. Najlepiej smakuje z dżemem z czarnej porzeczki.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 205
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4856
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4784
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44741
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 378
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 205
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4856
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4784
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44741
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 378
Składniki
Biszkopt: żółtka oddziel od białek, białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wylej na blachę 24x40 cm. Piecz około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przetnij na pół.
krem: Mleko zagotuj z cukrem. Na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę. Gotuj około 8 minut. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce kaszy manny. Utrzyj na puszysty krem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu posmaruj dżem, wyłóż 3/4 kremu. Przykryj drugą połówką biszkoptu, posmaruj resztą kremu. Wierzch posyp płatkami czekolady.