Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na każdą okazję, nie tylko na święta. Najlepiej smakuje z dżemem z czarnej porzeczki.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Biszkopt: żółtka oddziel od białek, białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wylej na blachę 24x40 cm. Piecz około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przetnij na pół.
krem: Mleko zagotuj z cukrem. Na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę. Gotuj około 8 minut. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce kaszy manny. Utrzyj na puszysty krem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu posmaruj dżem, wyłóż 3/4 kremu. Przykryj drugą połówką biszkoptu, posmaruj resztą kremu. Wierzch posyp płatkami czekolady.