Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i sprawdzony klasyk: biszkopt przełożony masą krówkową, udekorowany kremem z bitej śmietany i sera mascarpone i posypany startą czekoladą. Pysznie i ...kalorycznie:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Składniki
Biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem na jasny gęsty krem. Następnie dodajemy wodę i olej i ubijamy jeszcze chwilę. Mąki:pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do jajek i mieszamy łopatką. Masę przekładamy do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 min. Wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc. Krem krówkowy: Masę krówkową /1 puszka - czasem puszka ma 450 g a czasem 470 g - w tym przypadku te 20 g nie stanowi wielkiej różnicy:)/ ucieramy ręcznie z miękkim masłem. Biszkopt przekrawamy na dwa płaty, pierwszy płat smarujemy masą i przykrywamy drugim płatem. Krem z mascarpone: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na pół sztywno a następnie /nie przerywając ubijania/dodajemy po łyżce sera mascarpone. Gotowy krem przekładamy na ciasto, wyrównujemy, dekorujemy startą na tarce gorzką czekoladą i odstawiamy do lodówki na min. 2 godz.