Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z miodowymi roladkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Masa: margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym żółtku i po łyżce twarogu, ucierając. Dodaj kilka kropli zapachu arakowego, wsyp budyń, połącz. Z białek ubij pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Ciasto na roladki: zagnieć. Ciasto podziel na 4 części. Cienko rozwałkuj (podsypując mąką, gdyż ciasto jest tłuste). Placki posmaruj powidłami, zwiń. Rolady ułóż w formie blisko siebie, posmaruj masą kajmakową. Zalej masą serową, rozsmaruj. Piecz godzinę w 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie