Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z mrożonymi owocami polecam
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 40
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 456
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5696
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38887
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 40
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 456
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5696
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38887
Składniki
Mąkę ,zóltka ,cukier, margarynę proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy daję do miski i zagniatam kruche ciasto które następnie dzielę na 2 części jedną większą drugą mniejsza .Większa cześć ciasta wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wyłożone ciasto w blaszce wykładam mrożone owoce u mnie maliny i borówki i zajmuję sie przygotowaniem bezy .
Na beze ubijam białka z odrobiną soli dodaję 120 gr cukru stopniowo podczas ubijania ,dodaję cukier waniliowy i na koniec do ubitej piany dodaję budynie delikatnie łącze.
Na mrożone owoce wyłożone na ciasto w blaszce wykładam bezę z białek na wierzch skubie pozostałe ciasto i piekę w nagrzanym o piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 35 minut wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej gorące ciasto posypuję cukrem pudrem smacznego