Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ;)
BISZKOPT;
5 małych jaj, 5 łyżek maki, 5 łyżek cukru i połowa łyżeczki proszku do pieczenia.
Z białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do piany dodajemy stopniowo żółtka cały czas miksując na niskich obrotach.Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy 20 min w 180*
GALARETKA;
Mała puszka mandarynek, 2 galaretki pomarańczowe, 2 i 1/2 szklanki wrzątku.
Sok z mandarynek z puszki także wykorzystałam do galaretki.
CZEKOLADOWA PIANKA;
Gorzka czekolada 100g, łyżeczka kakao, 3 łyżki śmietanki 36%, 2 łyżki cukru, 5 białek, 1/2 kostki masła.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej pod koniec dodać śmietankę. Ostudzić.
Białka ubić z jedną łyżką cukru. Masło ubić z jedną łyżka cukru.
Do masła dodajemy stopniowo masę czekoladową. Na koniec dodajemy pianę z białek , miksując na niskich obrotach.
Na biszkopcie poukładałam mandarynki, wylałam tężejąca galaretkę. Na zastygniętą galaretkę dałam masę czekoladową.
Należy schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
U mnie już po godzinie torcik poszedł do krojenia ;)
Polecam .
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 161
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 396
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 246
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4207
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 161
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 396
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 246
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4207
Składniki
BISZKOPT; 5 małych jaj, 5 łyżek maki, 5 łyżek cukru i połowa łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do piany dodajemy stopniowo żółtka cały czas miksując na niskich obrotach.Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy 20 min w 180* GALARETKA; Mała puszka mandarynek, 2 galaretki pomarańczowe, 2 i 1/2 szklanki wrzątku. Sok z mandarynek z puszki także wykorzystałam do galaretki. CZEKOLADOWA PIANKA; Gorzka czekolada 100g, łyżeczka kakao, 3 łyżki śmietanki 36%, 2 łyżki cukru, 5 białek, 1/2 kostki masła. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej pod koniec dodać śmietankę. Ostudzić. Białka ubić z jedną łyżką cukru. Masło ubić z jedną łyżka cukru. Do masła dodajemy stopniowo masę czekoladową. Na koniec dodajemy pianę z białek , miksując na niskich obrotach.
Na biszkopcie poukładałam mandarynki, wylałam tężejąca galaretkę. Na zastygniętą galaretkę dałam masę czekoladową. Należy schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. U mnie już po godzinie torcik poszedł do krojenia ;) Polecam .
Przepisy Desery
Desery
Drożdżówki ze śliwkami
Desery
Jogurtowy zawrót głowy
Desery
Ciasto kokosowe
Desery
Ciasto trzy w jednym
Drożdżówki ze śliwkami
Puszyste i mięciutkie drożdżówki pełne śliwek i pysznej kruszonki
Odsłon: 11
Jogurtowy zawrót głowy
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdr...
Odsłon: 13