Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto lepiej smakuje na drugi dzień....
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34616
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3793
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34616
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3793
Składniki
Wyrobić ciasto z mąki,margaryny,żółtek,amoniaku,proszku do pieczenia i amoniaku) Podzielić ciasto na dwie części. ) Każdą z nich rozwałkować i wyłożyć na blaszkę .) Białka ubić z cukrem i 1łyżeczką mąki ziemniaczanej. 5.) Oba ciasta posmarować powidłami i nałożyć na nie ubitą pianę. .) Posypać pokrojonymi orzechami. ) Piec 15 min.minut .)w 180 stopniach.Masa: Jajka zmiksować z cukrem następnie dodać mąkę.Osobno zagotować mleko z cukrem waniliowym i dolewać do ubitych jajek ciągle mieszając.Zagotować,ostudzić.Masło lub margarynę utrzeć dodając ugotowany krem.Można dodać sok z cytryny lub łyżkę rumu.tak przygotowaną masą przełożyć placki.Polać polewą czekoladową.