Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i przepyszne ciasto z serii "sezonówka". Ciasto,które można zrobić z każdym rodzajem owoców. Zaczynając od rabarbaru poprzez truskawki ,porzeczki,maliny , jagody itd -czyli na co aktualnie jest sezon lub to co lubimy najbardziej. Mrożone równierz się sprawdzą. Ciasto bez dodatku owoców będzie smaczną babką piaskową.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24922
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24922
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Składniki
CIASTO: Masło rozpuszczamy w rondelku Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ciepłe masło i chwilę miksujemy do połączenia się składników.Obie mąki przesiewamy do miseczki dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Łączymy z masą jajeczną. Mieszamy przez chwilę aż ciasto będzie jednolitą masą. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 25 cm). Na wierzchu układamy owoce * WERSJA Z RABARBAREM: Przed przygotowaniem ciasta rabarbar należy obrać i pokroić w kostkę. Posypać cukrem odstawić aż puści sok. Następnie przecedzić na sicie i obsypać bułką tartą
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.