Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i tanie ciasto z owocami z kompotu polecam spróbować
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Suche składniki mieszam w misce i dodaję sypkie i dokładnie mieszam by nie było grudek ,gotowe ciast wykładam na dużą blaszkę wyłożoną papierom do pieczenia ,na ciasto układam odsączone na sitku owoce z kompotu bez pestek u mnie śliwki .Ciasto piekę w 175 stopniach 35 minut
Gdy ciast kończy sie piec robię bezę białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli na koniec dodaję partiami cukier i następnie budyń waniliowy i wiórka kokosowe delikatnie mieszam by piana nie opadła łyżką .Wyjmuję upieczone 35 minut ciasto i nakładam na gorące beze i piekę jeszcze 15 minut z termo obiegiem w 150 stopniach
Upieczone ciasto odstawiam do ostygnięcia i podaję życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film poniżej