Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i w sam raz dla dzieci.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45862
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45862
Składniki
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dokładnie mieszam. Wlewam olej, mieszam. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszam łyżką. Wylewam na blachę z papieram do pieczenia i piekę ok.30 minut w tem.170 stopni.
Galaretkę o smaku kiwi mieszam w jednej szkl. gorącej wody. Natomiast galaretkę o smaku pomarańczowym w 1/2 l. wody.Odstawiam.
Upieczony biszkopt po ostudzeniu kroję na pół. Kiedy zielona galaretka zaczyna tężeć ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodaję galaretkę i mieszam delikatnie łyżką. Masę wylewam na biszkopt. Przykrywam drugą częścią. Na samą górę wylewam galaretkę pomarańczową i wstawiam do lodówki na ok.2 godz.Można chłodzić galaretkę w lodówce , lub zrobić ją przed pieczeniem , wtedy nie trzeba czekać tak długo po upieczeniu.