Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i w sam raz dla dzieci.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dokładnie mieszam. Wlewam olej, mieszam. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszam łyżką. Wylewam na blachę z papieram do pieczenia i piekę ok.30 minut w tem.170 stopni.
Galaretkę o smaku kiwi mieszam w jednej szkl. gorącej wody. Natomiast galaretkę o smaku pomarańczowym w 1/2 l. wody.Odstawiam.
Upieczony biszkopt po ostudzeniu kroję na pół. Kiedy zielona galaretka zaczyna tężeć ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodaję galaretkę i mieszam delikatnie łyżką. Masę wylewam na biszkopt. Przykrywam drugą częścią. Na samą górę wylewam galaretkę pomarańczową i wstawiam do lodówki na ok.2 godz.Można chłodzić galaretkę w lodówce , lub zrobić ją przed pieczeniem , wtedy nie trzeba czekać tak długo po upieczeniu.