Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13595
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43198
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 425
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13595
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43198
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 425
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Składniki
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego