Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 255
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 58
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 255
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 58
Składniki
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego