Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8517
Dodano: 11.02.2013
Odsłon: 29946
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

anetas197601 12 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję bardzo i pozdrawiam :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Piękna ta twoja pianka , moje 13 białek czeka w lodówce na przypływ pomysłu na ich wykorzystanie...może coś na walentynki :))) i 5 oczywiście.0 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 11 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Wreszcie przepis na super ciasto z białkami...które zawsze mi zostają po zrobieniu ajerkoniaku !Hop do ulubionych :-)
Jaka piękna "rosa"
5
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
ale pianka boska jest wtedy :OO0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 11 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
można z mniejszej ilości to wtedy automatycznie będzie niższa pianka, mnie zostały białka z faworków, muffinek no i ze spodu do tego ciasta, to nie było innego wyjścia trzeba było wszystko wykorzystać :))) Pewnie większość osób będzie ta ilością białek przerażona, ale ja to ciasto robię tylko wtedy jak właśnie mi zostanie białek :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
o kurde ! az 14 białek?! mnie nigdy tyle nie zostaje :DD szalona :-**0 Kto głosował? | Odpowiedz