Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego