Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stanie poradzić sobie z przygotowaniem tego ciasta.
okrągła forma do pieczenia o śr. 26 cm,
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27338
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27338
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Gruszki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, ponacinać i skropić sokiem z cytryny.
Jajka ubić wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz margarynę.
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto oraz ułożyć gruszki.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto posypać cukrem pudrem.