Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ekspresowe ciasto z kwaskową nutą czerwonych porzeczek.
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 238
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 117
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 238
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 117
Składniki
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści. Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut. Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.