Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z porzeczkami

Ciasto z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 193

Pyszne i ekspresowe ciasto z kwaskową nutą czerwonych porzeczek.

Składniki

  • 5 jajek ( M )
  • 1/2 szk cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1,5 szk mąki tortowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szk oleju
  • 2 szk czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki mąki
  • cukier puder
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z porzeczkami

Przygotowanie

  1. Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści.
    Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto.
    Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
    Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście.
    Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut.
    Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń