Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto, które zawsze się udaje, można oczywiście wykorzystać inne owoce, ale idealnie smakuje z kwaśnym rabarbarem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
1. rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, oprószyć 2 łyżkami cukru, 2. margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodawać po 1 żółtku ucierając, dodać mąkę, proszę olej i aromat, wymieszać, 3. białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem, 4. ciasto wylać na blachę poukładać dość ciasno rabarbar, 5. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 40 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, smacznego