Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto, które zawsze się udaje, można oczywiście wykorzystać inne owoce, ale idealnie smakuje z kwaśnym rabarbarem
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16912
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16912
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24400
Składniki
1. rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, oprószyć 2 łyżkami cukru, 2. margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodawać po 1 żółtku ucierając, dodać mąkę, proszę olej i aromat, wymieszać, 3. białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem, 4. ciasto wylać na blachę poukładać dość ciasno rabarbar, 5. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 40 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, smacznego