Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką budyniową posypane kokosową kruszonką.Ciasto jest poprostu pyszne.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstawić do lodówki. Rabarbar umyć pokroić w paski, posypać cukrem i cynamonem odstawić.
Mąkę przesiej na stolnicę razem z proszkiem dodaj cukier,wymieszaj masło posiekaj nożem połącz z mąką, dodaj żółtka , śmietanę zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia, połóż rozwałkowane ciasto,ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180st.
Na podpieczone ciasto połóż odciśnięty lekko rabarbar. Białka ubij z cukrem i szczyptą soli dodaj budyń, pianę wyłóż na rabarbar.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Smacznego. Rabarbar możesz zastąpić innymi owocami sezonowymi np. śliwkami ,truskawkami czy jabłkami.