Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1759
Dodano: 11.07.2013
Odsłon: 3561
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Resztę składników miksujemy - gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę piany, miksujemy.
Na koniec dodajemy resztę piany i mieszamy.
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Truskawki kroimy na połówki, mieszamy z jogurtem i borówkami.
4 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali.
Rozpuszczoną dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy.
Następnie wylewamy na upieczony blat i wstawiamy do lodówki.
Rabarbar kroimy na kawałki, razem z wiśniami wrzucamy do garnka.
Zalewamy wodą i słodzimy.
3 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali.
Gdy rabarbar zmięknie dodajemy rozpuszczoną żelatyną i mieszamy.
Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę jogurtową, i wstawiamy ciasto do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)