Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12508
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12508
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Składniki
Dobrze schłodzona śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Partiami dodawać serek mascarpone. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,ułożyć warstwę krakersów. Następnie wyłożyć połowę kremu,na to ułożyć rurki. Przykryć resztą kremu. Kolejna warstwa to krakersy,na których rozsmarowujemy masę kajmakową. Całość oprószyć kakao. Wstawić na kilka godzin do lodówki.