Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś wersja na czasie czyli nasze ukochane truskawki! Ciasto banalnie proste, a zapewniam, że wszystkim posmakuje.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Z miękkiego masła, mąki i cukru zagniatamy ciasto - wychodzi coś na kształt kruszonki
Ciastem wylepiamy spód tortownicy ( 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i ok 1 centymetr ścianki
Ciasto podpiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 stopniach. Po lekkim zrumienieniu wyjmujemy i studzimy
Na wystudzone ciasto wylewamy ser rozmieszamy z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Wygładzamy powierzchnię i układamy na niej truskawki
Całość posypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut