Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie. Biszkopt, ser i brzoskwinie w galaretce.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 33
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10841
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 33
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10841
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Można to zrobić ręcznie lub mikserem. Wlać do gotującego się mleka. Delikatnie pomieszać. Gotować na wolnym ogniu aż wytrąci się serek. Zdjąć garnek z gazu. Odczekać ok 10 min i zawiesinę wylać na sito wyłożone gazą. Delikatnie ścisnąć gazę, zawinąć. Przyłożyć talerzykiem i pozostawić do rana. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Dodawać stopniowo olej. Miksować. Dodać mąkę pomieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Masę przełożyć do foremki 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Upieczone ciasto wystudzić. Serek utrzeć z miękkim masłem i cukrem pudrem. Dodać śmietanę i sok z cytryny. Miksować. Masa musi być gładka. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dwie galaretki na 700 ml wody. Biszkopt umieścić ponownie w foremce. Nasączyć brzoskwiniowym syropem z puszki. Na biszkopt rozłożyć ok połowę masy serowej. Porobić kleksy. Do pozostałej masy serowej dodać kakao i wymieszać. Rozłoży na biszkopcie. W puste miejsca między kleksami. Wyrównać. Na wierzchu rozłożyć pokrojone brzoskwinie. Schłodzić. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Gotowe.
Polecam