Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 365
Dodano: 19.09.2014
Odsłon: 44530
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać przez sito do masy jajecznej. Na końcu dodać olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na standardowej wielkości blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
2 galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić do przestudzenia.
Śmietankę (mocno schłodzoną!) ubić na sztywno, dodać serki i cukier puder, cały czas miksując wlać przestygniętą galaretkę. Masę wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Do mleka wsypać łyżkę kakao, dodać połamane czekolady, zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

korycja 24 września 2014Zgłoś do usunięcia
dziękuję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 września 2014Zgłoś do usunięcia
wspaniałe....0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 września 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszotki,uwielbiam takie lekkie ciasta.1 Kto głosował? | Odpowiedz