Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto doskonałe - puszysty biszkopt, przykryty smakowitym "ptasim mleczkiem" całość polana czekloladowym ganache... Mmm... pycha! Spróbujcie! :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać przez sito do masy jajecznej. Na końcu dodać olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na standardowej wielkości blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
2 galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić do przestudzenia.
Śmietankę (mocno schłodzoną!) ubić na sztywno, dodać serki i cukier puder, cały czas miksując wlać przestygniętą galaretkę. Masę wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Do mleka wsypać łyżkę kakao, dodać połamane czekolady, zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego!