Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do przygotowanie ciasto, które bardzo szybko znika ze stołu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtka i ocet, zgnieść. 1/4 ciasta odłożyć do zamrażarki, resztę zawinąć i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny.
Pokrojony rabarbar blanszować na rozgrzanym miodzie, ostudzić.
Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w brytfannie o wymiarach 21/37cm. Nakłuć widelcem, posypać pokruszonymi herbatnikami. Ułożyć umyte i bez szypułek truskawki i rabarbar.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z kisielem. Na owocach łyżeczką ułożyć stożki z piany.
Po wierzchu posypać startym na tarce o dużych oczkach ciastem z zamrażarki. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 35-40 minut w temp 180 stopni.