Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,proste ciasto z truskawkami
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
Składniki
Na początku przygotowujemy kruszonkę. Do miski przekładamy masło, cukier, mąkę i migdały. Wszystko łączymy rozcierając w palcach. Gotową kruszonkę odstawiamy. Blaszkę o wymiarach 25x28cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką lub wykładamy blaszkę papierem do pieczenia.Następnie przygotowujemy ciasto. W jednej misce łączymy wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Następnie mieszamy zawartość obu misek. Ciasto przekładamy do przygotowanej blaszki. Na wierzchu układamy truskawki, najlepiej kroimy je na pół lub w ćwiartki Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy ok 40 minut, do suchego patyczka.Jeśli ktoś chce może posypać ciasto jeszcze cukrem pudrem, SMACZNEGO!!!!