Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne ciasto z wiśniami moim zdaniem zadowoli każdego amatora słodkich wypieków!
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3120
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 85
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 702
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11000
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3120
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 85
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 702
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11000
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Podzielić na 2 części- mniejszą i większą, schować do zamrażalnika na ok. 1 godz. Wydrylowane, umyte i osuszone wiśnie połączyć z cukrem i bułką tartą. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać budyń i na koniec wlać olej, zmiksować na najniższych obrotach. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć większą część ciasta, owoce i pianę. Na górę zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!