Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne ciasto z wiśniami moim zdaniem zadowoli każdego amatora słodkich wypieków!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Podzielić na 2 części- mniejszą i większą, schować do zamrażalnika na ok. 1 godz. Wydrylowane, umyte i osuszone wiśnie połączyć z cukrem i bułką tartą. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać budyń i na koniec wlać olej, zmiksować na najniższych obrotach. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć większą część ciasta, owoce i pianę. Na górę zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!