Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w tym roku obrodziły jak nigdy wcześniej. Postanowiłam poszukać ciekawego przepisu i znalazłam u Wiesi :-). Trochę zmodyfikowałam składniki i wyszło pyszne ciasto ze śliwkami. Rodzina orzekła, że jest to najlepsze ciasto ze śliwkami jakie kiedykolwiek robiłam. Polecam serdecznie
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), mniejszą część włożyć do zamrażalnika na 30 minut, większą wylepić dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 min. w 180 stopniach
Białka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier oraz cukier waniliowy i kisiel poziomkowy.
Na podpieczone ciasto ułożyć śliwki ( im więcej tym lepiej ), wyłożyć sztywną pianę i zetrzeć na tarce pozostałe ciasto z zamrażarki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.
Najprostsze i najsmaczniejsze ciasto. Nie ma praw się nie udać. Zawsze wychod...
Odsłon: 4719
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4122
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 64
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 78
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 129
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1428
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4122
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 64
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 78
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 129
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1428
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), mniejszą część włożyć do zamrażalnika na 30 minut, większą wylepić dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 min. w 180 stopniach
Białka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier oraz cukier waniliowy i kisiel poziomkowy.
Na podpieczone ciasto ułożyć śliwki ( im więcej tym lepiej ), wyłożyć sztywną pianę i zetrzeć na tarce pozostałe ciasto z zamrażarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 78
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 40