Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i słodko- propozycja na weekend.
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 274
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę wymieszaj z budyniem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekaj. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj jajka. Dosypuj sypkie składniki cały czas miksują. Płatki migdałowe posiekaj (garść odłóż do dekoracji). Dodaj je do ciasta razem z czekoladą. Wymieszaj. Śliwki pokrój na połówki. Wyłóż na ciasto. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut. Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj powidłami. Udekoruj płatkami.
Przepisy Desery
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Desery
Mazurek pomarańczowy
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 5
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Po długiej i kapryśnej zimie możemy się cieszyć wiosną, Niektórzy z nas myśla...
Odsłon: 7