Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i słodko- propozycja na weekend.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
Składniki
Mąkę wymieszaj z budyniem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekaj. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj jajka. Dosypuj sypkie składniki cały czas miksują. Płatki migdałowe posiekaj (garść odłóż do dekoracji). Dodaj je do ciasta razem z czekoladą. Wymieszaj. Śliwki pokrój na połówki. Wyłóż na ciasto. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut. Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj powidłami. Udekoruj płatkami.