Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste ciasto ze sliwkami
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425119
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10720
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425119
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10720
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie wbijamy po 1 żółtku, cały czas miksujemy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo na przemian z mlekiem dodajemy do masy maślano jajecznej, dodajemy sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy wyłożonej papierem. śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i układać na cieście przekrojem do góry. Po wierzchu posypac cukrem kryształem wymieszanym zcynamonem. Blachę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 45 minut.. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem.