Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasto na blaszkę 24x28 cm że śliwek węgierek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4707
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418458
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4707
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418458
Składniki
Najpierw kruszonka: 1 łyżkę zimnego masła zagnieść z 1 łyżką cukru i 3 do 4 łyżek mąki. Rozetrzeć drobno na kruszonkę, schłodzić w lodówce.
Stopić i wystudzić masło. Śliwki przepołowić wzdłuż.
Zmiksować 3 jajka z cukrem i stopionym masłem.
Dodać mąkę tortową z proszkiem i cukier waniliowy.
Formę 24x28 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i na ciasto śliwki. Posypać śliwki kruszonką.
Piec 40 min. na 180 stopni. Po wyjęciu odczekać. Ciasto lepiej smakuje następnego dnia.