Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasto na blaszkę 24x28 cm że śliwek węgierek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Najpierw kruszonka: 1 łyżkę zimnego masła zagnieść z 1 łyżką cukru i 3 do 4 łyżek mąki. Rozetrzeć drobno na kruszonkę, schłodzić w lodówce.
Stopić i wystudzić masło. Śliwki przepołowić wzdłuż.
Zmiksować 3 jajka z cukrem i stopionym masłem.
Dodać mąkę tortową z proszkiem i cukier waniliowy.
Formę 24x28 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i na ciasto śliwki. Posypać śliwki kruszonką.
Piec 40 min. na 180 stopni. Po wyjęciu odczekać. Ciasto lepiej smakuje następnego dnia.