Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasto na blaszkę 24x28 cm że śliwek węgierek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16214
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4967
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16214
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4967
Składniki
Najpierw kruszonka: 1 łyżkę zimnego masła zagnieść z 1 łyżką cukru i 3 do 4 łyżek mąki. Rozetrzeć drobno na kruszonkę, schłodzić w lodówce.
Stopić i wystudzić masło. Śliwki przepołowić wzdłuż.
Zmiksować 3 jajka z cukrem i stopionym masłem.
Dodać mąkę tortową z proszkiem i cukier waniliowy.
Formę 24x28 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i na ciasto śliwki. Posypać śliwki kruszonką.
Piec 40 min. na 180 stopni. Po wyjęciu odczekać. Ciasto lepiej smakuje następnego dnia.