Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane i lubiane przez wszystkim ciasto w paski. Na dodatek proste w przygotowaniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2296
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1314
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2296
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1314
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Składniki
WYKONANIE: Całe jajka (w temp. pokojowej) ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Wlewamy stopniowo wodę oraz olej. Krótko miksujemy. Trzy szklanki mąki przesiewamy z proszkiem, dodajemy po łyżce do ciasta i delikatnie mieszamy szpatułką, aż do wyczerpania mąki. Ciasto przelewamy do 2 identycznych misek. do 1 części ciasta wsypujemy 2 łyżki mąki, do 2 miski- 2 łyżki kakao. Delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Na środek nakładamy 2 łyżki jasnego ciasta a na to 2 łyżki ciemnego. Robimy tak do wyczerpania ciasta. Pieczemy 20 minut w 160 st. C (góra dół), po tym czasie ustawiamy na 180 st. C i jeszcze pieczemy przez 40 minut. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Smacznego :) Przepis na tortownicę o śr. 22 cm.