Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta do zrobienia zebra zapraszam po przepis
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Składniki
Jajka wbijam do miski dodaje cukier i ubijam mikserem następnie sypkie składniki czyli mąka z proszkiem do pieczenia wlewam olej i wodę i całość dokładnie mieszam by nie było grudek .
Gotowe ciasto dziele na dwie części i do jednej dodaje kakao mieszam .Blachę 26 cm wykladam papierem do pieczenia i na przemian wlewam ciasta raz ciemne raz jasne by tworzyły sie progi jak u zebry tak do wyczerpania całości ciasta .
Gotowe ciasto piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 -40 minut smacznego