Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące orzechami kulki, obtoczone w wiórkach kokosowych z lekką nutą ostrości. Do ich zrobienia wykorzystałam pieczoną ciecierzycę, ale równie dobrze można użyć cieciorki z puszki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5751
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8054
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5538
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5751
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8054
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5538
Składniki
Orzechy rozkruszamy dosyć drobno.
Cieciorkę miksujemy razem z masłem orzechowym i przyprawami. Powstałą masę łączymy z orzechami.
Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Dla ułatwienia zwilżamy dłonie wodą i ugniatamy masę nadając jej kształt kulki. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. I gotowe, smacznego.