Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące orzechami kulki, obtoczone w wiórkach kokosowych z lekką nutą ostrości. Do ich zrobienia wykorzystałam pieczoną ciecierzycę, ale równie dobrze można użyć cieciorki z puszki.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 25
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 25
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Składniki
Orzechy rozkruszamy dosyć drobno.
Cieciorkę miksujemy razem z masłem orzechowym i przyprawami. Powstałą masę łączymy z orzechami.
Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Dla ułatwienia zwilżamy dłonie wodą i ugniatamy masę nadając jej kształt kulki. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. I gotowe, smacznego.