Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące orzechami kulki, obtoczone w wiórkach kokosowych z lekką nutą ostrości. Do ich zrobienia wykorzystałam pieczoną ciecierzycę, ale równie dobrze można użyć cieciorki z puszki.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 182
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 511
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 182
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 511
Składniki
Orzechy rozkruszamy dosyć drobno.
Cieciorkę miksujemy razem z masłem orzechowym i przyprawami. Powstałą masę łączymy z orzechami.
Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Dla ułatwienia zwilżamy dłonie wodą i ugniatamy masę nadając jej kształt kulki. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. I gotowe, smacznego.