Do góry

Desery Przepis na:

Cieciorkowo-orzechowe kulki

Cieciorkowo-orzechowe kulki

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 241

Dodano:

Odsłon: 7524

Pyszne, pachnące orzechami kulki, obtoczone w wiórkach kokosowych z lekką nutą ostrości. Do ich zrobienia wykorzystałam pieczoną ciecierzycę, ale równie dobrze można użyć cieciorki z puszki.

Składniki

  • ciecierzyca 300 g
  • orzechy włoskie 100 g
  • masło orzechowe duża łyżka
  • wiórki kokosowe 3 łyżki
  • papryka słodka w proszku 1/2 łyżeczki
  • papryka chilli w proszku szczypta
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy rozkruszamy dosyć drobno.

  2. Cieciorkę miksujemy razem z masłem orzechowym i przyprawami.
    Powstałą masę łączymy z orzechami.

  3. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha laskowego.
    Dla ułatwienia zwilżamy dłonie wodą i ugniatamy masę nadając jej kształt kulki.
    Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych.

    I gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń