Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę szarlotkę powstał kilka dni temu i od razu skradł nasze serca. Ciasto delikatne, nadzienie o cudownym smaku....jabłek, czekolady i mango.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Jabłka obrać, pokroić i przesmażyć z cukrem kokosowym, aż cały płyn wyparuje. Pod koniec dodać kakao, skórkę cytrynową i cynamon. Po przestygnięciu, gdy masa będzie zbyt rzadka można dodać mąkę ziemniaczaną. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić ciasto ( przystawką z hakiem ) Ciasto podzielić na dwie części, jedną wylepić spód blaszki 24 cm, posypać kakao.
Potem wyłożyć osączone cząstki mango i ciemną masę jabłkową.
Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i przykryć jabłka. Piec w 180 C około 45 minut.