Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę szarlotkę powstał kilka dni temu i od razu skradł nasze serca. Ciasto delikatne, nadzienie o cudownym smaku....jabłek, czekolady i mango.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 134
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 169
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 134
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 169
Składniki
Jabłka obrać, pokroić i przesmażyć z cukrem kokosowym, aż cały płyn wyparuje. Pod koniec dodać kakao, skórkę cytrynową i cynamon. Po przestygnięciu, gdy masa będzie zbyt rzadka można dodać mąkę ziemniaczaną. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić ciasto ( przystawką z hakiem ) Ciasto podzielić na dwie części, jedną wylepić spód blaszki 24 cm, posypać kakao.
Potem wyłożyć osączone cząstki mango i ciemną masę jabłkową.
Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i przykryć jabłka. Piec w 180 C około 45 minut.