Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste ciasto. Wilgotne, doskonałe pasuje na każdą okazję.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w drobną kosteczke. Dodajemy cynamon, cukier,sok z cytryny i wlewamy olej. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 2-3 godziny. Gdy jablka puszczą sok wbijamy jajka, wsypujemy przesianą mąkę, sodę i mieszamy łyżka do momentu połączenia się składników. Ciasto wylewamy na formę keksowa,uprzednio wyłożona papierem do pieczenia i nasmarowanym tłuszczem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180°C 45 minut.
Mleko podgrzewamy,czekoladę łamiemy na kostki , wrzucamy do mleka mieszamy aż czekolada się rozpusci. Roztopiona czekoladą polewamy ciasto I posymujemy wiorkami kokosowymi. Życzę smacznego:)