Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste ciasto. Wilgotne, doskonałe pasuje na każdą okazję.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1842
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3868
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 237
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 164
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1842
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3868
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 237
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 164
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w drobną kosteczke. Dodajemy cynamon, cukier,sok z cytryny i wlewamy olej. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 2-3 godziny. Gdy jablka puszczą sok wbijamy jajka, wsypujemy przesianą mąkę, sodę i mieszamy łyżka do momentu połączenia się składników. Ciasto wylewamy na formę keksowa,uprzednio wyłożona papierem do pieczenia i nasmarowanym tłuszczem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180°C 45 minut.
Mleko podgrzewamy,czekoladę łamiemy na kostki , wrzucamy do mleka mieszamy aż czekolada się rozpusci. Roztopiona czekoladą polewamy ciasto I posymujemy wiorkami kokosowymi. Życzę smacznego:)