Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki wyszły bardzo słodkie, posypka lekko chrupie podczas jedzenia i ten aromat…
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 842
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25071
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 842
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25071
Składniki
Masło miksujemy na jasną, puszystą masę, pod koniec dodając cukier i ponownie miksując. Następnie dodajemy jajko i ekstrakt, łączymy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do wcześniejszej masy, łączymy i dodajemy cynamon, gałkę oraz sól. Na koniec wlewamy stopniowo mleko miksując cały czas na niskich obrotach. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy lekko cukrem. Ciasto wykładamy do wysokości ok. 2/3 formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 18-22 min, 180 C. Muffinki po upieczeniu zostawiamy w piekarniku na 5 min i dopiero po tym czasie wyciągamy. Cukier i cynamon na posypkę łączymy razem w miseczce. Wierzch muffinek zatapiamy w roztopionym maśle, następnie obsypujemy posypką cukrowo – cynamonową. Smacznego.