Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki wyszły bardzo słodkie, posypka lekko chrupie podczas jedzenia i ten aromat…
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11953
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12590
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3817
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11953
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12590
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3817
Składniki
Masło miksujemy na jasną, puszystą masę, pod koniec dodając cukier i ponownie miksując. Następnie dodajemy jajko i ekstrakt, łączymy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do wcześniejszej masy, łączymy i dodajemy cynamon, gałkę oraz sól. Na koniec wlewamy stopniowo mleko miksując cały czas na niskich obrotach. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy lekko cukrem. Ciasto wykładamy do wysokości ok. 2/3 formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 18-22 min, 180 C. Muffinki po upieczeniu zostawiamy w piekarniku na 5 min i dopiero po tym czasie wyciągamy. Cukier i cynamon na posypkę łączymy razem w miseczce. Wierzch muffinek zatapiamy w roztopionym maśle, następnie obsypujemy posypką cukrowo – cynamonową. Smacznego.