Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne ciasteczka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, a następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Ciasto rozłożyć na stolnicy, posmarować je masłem z pomocą pędzelka, posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć dosyć ciasno w rulon, i pociąć ostrym nożem w plastry o grubości 1 cm. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki z zachowaniem kilkucentymetrowych odległości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.