Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne ciasteczka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1645
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1645
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, a następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Ciasto rozłożyć na stolnicy, posmarować je masłem z pomocą pędzelka, posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć dosyć ciasno w rulon, i pociąć ostrym nożem w plastry o grubości 1 cm. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki z zachowaniem kilkucentymetrowych odległości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.