Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na nieustające upały :) Lekka, orzeźwiająca pianka o cytrynowym smaku z borówkami i malinami. Do tego biszkopty na spodzie i nic już więcej nie trzeba. Prosto, szybko, nieskomplikowanie, pysznie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 773
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 773
Składniki
Wodę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, wsypać galaretkę wymieszaną z żelatyną, mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia do temperatury pokojowej.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując wlać ostudzoną galaretkę. Dodać owoce, wymieszać łyżką.
Gotową masę wlać do półokrągłej formy o wymiarach 31x11 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć, lekko wciskając w masę podłużne biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed wyjęciem na paterę lekko polać formę (uważać by nie zalać biszkoptów) gorącą wodą. Podawać schłodzone.