Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka cytrynowe są bardzo smaczne, aromatyczne i kruche. W kształcie herbaty było miłym zaskoczeniem dla gości.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1772
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1772
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
(Na kartonie odrysować torebkę herbaty i wyciąć). Do przesianej mąki dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło i smalec, posiekać.
Wlać żółtka, śmietanę, sok z cytryny i wsypać otartą skórkę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować na grubość 1 mm, przyłożyć szablon z kartonu, wykroić ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, od góry wbić po kawałku wykałaczki i włożyć na 10-12 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, ostudzić na kratce.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. 1/3 każdego ciasteczka zanurzyć w płynnej czekoladzie.
Odłożyć na wykałaczkach do zastygnięcia. Następnie na bawełnianej nitce przyczepić etykietki od herbaty.