Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka cytrynowe są bardzo smaczne, aromatyczne i kruche. W kształcie herbaty było miłym zaskoczeniem dla gości.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2574
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3401
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2574
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3401
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
(Na kartonie odrysować torebkę herbaty i wyciąć). Do przesianej mąki dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło i smalec, posiekać.
Wlać żółtka, śmietanę, sok z cytryny i wsypać otartą skórkę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować na grubość 1 mm, przyłożyć szablon z kartonu, wykroić ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, od góry wbić po kawałku wykałaczki i włożyć na 10-12 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, ostudzić na kratce.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. 1/3 każdego ciasteczka zanurzyć w płynnej czekoladzie.
Odłożyć na wykałaczkach do zastygnięcia. Następnie na bawełnianej nitce przyczepić etykietki od herbaty.