Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cygaretki to pyszne i chrupiące rureczki, które są wspaniałym dodatkiem do popołudniowej kawy lub wspaniałą przekąską na długie jesienne wieczory. Poza walorami smakowymi to dobry sposób na wykorzystanie białek pozostałych po innych wypiekach.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Masło z cukrem pudrem i śmietaną utrzeć do białości.
Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po 1 białku. Następnie dodać przesianą mąkę, sok z cytryny i aromat. Miksować do czasu aż ciasto stanie się lśniące i gładkie.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce łyżką nakładać porcje ciasta i cienko rozsmarować tworząc koła o średnicy 7-8 cm. ( na blaszce jednorazowo najlepiej robić po 3-4 sztuki )
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 5 minut. Gdy brzegi krążków zaczną się złocić, wyjąć blaszkę z piekarnika i szybko za pomocą noża lub łopatki zdjąć po jednym placuszku. Jeszcze gorące zawijać na ołówek, docisnąć dłonią i jeszcze ciepłe szybko zsunąć z ołówka.