Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cygaretki to pyszne i chrupiące rureczki, które są wspaniałym dodatkiem do popołudniowej kawy lub wspaniałą przekąską na długie jesienne wieczory. Poza walorami smakowymi to dobry sposób na wykorzystanie białek pozostałych po innych wypiekach.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 779
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 267
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 455
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5549
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 779
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 267
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 455
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5549
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Składniki
Masło z cukrem pudrem i śmietaną utrzeć do białości.
Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po 1 białku. Następnie dodać przesianą mąkę, sok z cytryny i aromat. Miksować do czasu aż ciasto stanie się lśniące i gładkie.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce łyżką nakładać porcje ciasta i cienko rozsmarować tworząc koła o średnicy 7-8 cm. ( na blaszce jednorazowo najlepiej robić po 3-4 sztuki )
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 5 minut. Gdy brzegi krążków zaczną się złocić, wyjąć blaszkę z piekarnika i szybko za pomocą noża lub łopatki zdjąć po jednym placuszku. Jeszcze gorące zawijać na ołówek, docisnąć dłonią i jeszcze ciepłe szybko zsunąć z ołówka.