Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikane, puszyste muffinki cytrynowe z dodatkiem maku. Pyszne połączenie smaków
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Pokroić gruszki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia sodę, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do masła i cukru – wymieszać. Następnie do mieszanki dodać jogurt wraz z sokiem z cytryny – wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i delikatnie wmieszać.
Połączyć delikatnie suche składniki z mokrymi. Dodać na koncu gruszki - wymieszać. Nałożyć do blachy na muffinki wyłożonej papierkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut aż będą ładnie zarumienione.