Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikane, puszyste muffinki cytrynowe z dodatkiem maku. Pyszne połączenie smaków
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2292
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 205
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2292
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 205
Składniki
Pokroić gruszki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia sodę, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do masła i cukru – wymieszać. Następnie do mieszanki dodać jogurt wraz z sokiem z cytryny – wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i delikatnie wmieszać.
Połączyć delikatnie suche składniki z mokrymi. Dodać na koncu gruszki - wymieszać. Nałożyć do blachy na muffinki wyłożonej papierkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut aż będą ładnie zarumienione.