Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikane, puszyste muffinki cytrynowe z dodatkiem maku. Pyszne połączenie smaków
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 217
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 405
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 332
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 217
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 405
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 332
Składniki
Pokroić gruszki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia sodę, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do masła i cukru – wymieszać. Następnie do mieszanki dodać jogurt wraz z sokiem z cytryny – wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i delikatnie wmieszać.
Połączyć delikatnie suche składniki z mokrymi. Dodać na koncu gruszki - wymieszać. Nałożyć do blachy na muffinki wyłożonej papierkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut aż będą ładnie zarumienione.