Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikane, puszyste muffinki cytrynowe z dodatkiem maku. Pyszne połączenie smaków
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38034
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38034
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Pokroić gruszki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mąkę, mak, proszek do pieczenia sodę, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do masła i cukru – wymieszać. Następnie do mieszanki dodać jogurt wraz z sokiem z cytryny – wymieszać, dodać ubitą pianę z białka i delikatnie wmieszać.
Połączyć delikatnie suche składniki z mokrymi. Dodać na koncu gruszki - wymieszać. Nałożyć do blachy na muffinki wyłożonej papierkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut aż będą ładnie zarumienione.