Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..cytrynowiec to lekkie orzeźwiające ciasto biszkoptowe z kremem mocno cytrynowym i bitą śmietaną; do bitej śmietany można dodać dodatkowo trochę cukru. W sam raz do kawki mnie zniknęło błyskawicznie...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i obie mąki. Piec ok. 30-35 min w 170st
wodę z sokiem zagotować (pozostawiając pół szklanki aby rozrobić proszek budyniowy) i ugotować budyń. Po całkowitym wystygnięciu zmiksować z masłem.
rozupścić galaretkę w jednej szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejącą galaretkę. Można też całość trochę posłodzić jak ktoś chce.
dodatkową galaretkę rozpuścić w 2 szkl wody.
Biszkopt nasączmy sokiem wyciśniętym z cytryny wymieszanym z przegotowaną wodą. na biszkopt wykładamy krem cytrynowy. Na krem bitą śmietaną na sam wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki