Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..cytrynowiec to lekkie orzeźwiające ciasto biszkoptowe z kremem mocno cytrynowym i bitą śmietaną; do bitej śmietany można dodać dodatkowo trochę cukru. W sam raz do kawki mnie zniknęło błyskawicznie...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4720
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4720
Składniki
białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i obie mąki. Piec ok. 30-35 min w 170st
wodę z sokiem zagotować (pozostawiając pół szklanki aby rozrobić proszek budyniowy) i ugotować budyń. Po całkowitym wystygnięciu zmiksować z masłem.
rozupścić galaretkę w jednej szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejącą galaretkę. Można też całość trochę posłodzić jak ktoś chce.
dodatkową galaretkę rozpuścić w 2 szkl wody.
Biszkopt nasączmy sokiem wyciśniętym z cytryny wymieszanym z przegotowaną wodą. na biszkopt wykładamy krem cytrynowy. Na krem bitą śmietaną na sam wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki