Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowo-miodowy krem z ricotty

Cytrynowo-miodowy krem z ricotty

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1712

Dodano:

Odsłon: 1229

Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.

Składniki

  • 250 g ricotty
  • łyżka miodu
  • skórka otarta z cytryny
  • łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cytrynowo-miodowy krem z ricotty

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy wszystkie składniki i ucieramy mikserem około 2 minut, aż wszystkie składniki się połączą i stworzą jednolitą, aksamitną konsystencję.

    Krem przekładamy do małych pucharków i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy np. skórką cytrynową lub ulubioną posypką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń