Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik o wyraźnie cytrynowym aromacie i smaku. Serdecznie polecam.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cytryny sparzyć. Skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć do miseczki. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem na puszysta masę. Dodawać po jednym jajku i nadal miksować. Dodać skórkę z cytryn i sok. Zmniejszyć obroty miksera i delikatnie wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Większość ciasta wyłożyć do foremki i rozsmarować. Do nowej miski dać zmielony trzy razy twaróg. Dodać pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do foremki. Na wierzchu rozsmarować resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-70 minut. Wierzch można przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia.
Dopiero wtedy polukrować i przyozdobić kandyzowaną skórką cytrynową.