Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik o wyraźnie cytrynowym aromacie i smaku. Serdecznie polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1026
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cytryny sparzyć. Skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć do miseczki. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem na puszysta masę. Dodawać po jednym jajku i nadal miksować. Dodać skórkę z cytryn i sok. Zmniejszyć obroty miksera i delikatnie wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Większość ciasta wyłożyć do foremki i rozsmarować. Do nowej miski dać zmielony trzy razy twaróg. Dodać pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do foremki. Na wierzchu rozsmarować resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-70 minut. Wierzch można przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia.
Dopiero wtedy polukrować i przyozdobić kandyzowaną skórką cytrynową.