Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1289
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1289
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 26 cm ( u mnie szklany spód i silikonowa obręcz ) wyłożyć biszkopty. Na biszkoptach ułożyć połówki brzoskwiń ( u mnie wyszła połówka brzoskwini na co drugim biszkopcie ). Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i wystudzić. Twaróg oraz jogurt i śmietany oraz sok z cytryny dokładnie zmiksować mikserem i potem ciągle mieszając wlewać zimną galaretkę. Masę wstawić do lodówki do lekkiego stężenia a gdy to nastąpi wylać ją delikatnie na brzoskwinie i biszkopty. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia sernika. Przed podaniem udekorować świeżą miętą.