Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada domowa z żelkami, rodzynkami i pokruszonym i orzeszkami ziemnymi. Domowy wyrób można dostosować do swoich smaków i dodać mniej cukru, nie traci przez to na walorach smakowych, polecam gorąco.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1828
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1828
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Składniki
Żelki pokroić na kawałki, rodzynki wypłukać we wrzątku, orzeszki zetrzeć na drobnej tarce. Wodę podgrzać z masłem, wsypać cukier i mleko. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kakao i esencję waniliową. Do gorącej masy wrzucić żelki, rodzynki i orzeszki, trochę zostawić do dekoracji. Przygotować formę 20/20, jednak może być inna to nie ma znaczenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć czekoladę, wyrównać i odstawić w chłodne miejsce, do wystygnięcia. Życzę smacznego :)