Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada domowa z żelkami, rodzynkami i pokruszonym i orzeszkami ziemnymi. Domowy wyrób można dostosować do swoich smaków i dodać mniej cukru, nie traci przez to na walorach smakowych, polecam gorąco.
Składniki
Żelki pokroić na kawałki, rodzynki wypłukać we wrzątku, orzeszki zetrzeć na drobnej tarce. Wodę podgrzać z masłem, wsypać cukier i mleko. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kakao i esencję waniliową. Do gorącej masy wrzucić żelki, rodzynki i orzeszki, trochę zostawić do dekoracji. Przygotować formę 20/20, jednak może być inna to nie ma znaczenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć czekoladę, wyrównać i odstawić w chłodne miejsce, do wystygnięcia. Życzę smacznego :)