Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe brownie z orzechami.

Czekoladowe brownie z orzechami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 2571

Wyobraźcie sobie ciasto, chrupiąca skórka a środek miękki wręcz ciągnący się. Słodkie, bardzo słodkie w środku kawałki czekolady i orzechów. Czujecie unoszący się zapach czekolady w całym domu? To właśnie czekoladowe brownie, proste w wykonaniu ale pyszne

Składniki

  • Jajka 4 szt
  • Masło 250 g
  • Cukier 300 g
  • Mąka 70 g
  • Kakao 80 g
  • Gorzka czekolada 2 szt ( 400 g )
  • Mleczna czekolada 1 szt ( 200 g )
  • Biała czekolada 1 szt ( 200 g )
  • Ulubione orzechy garść
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowe brownie z orzechami.

Przygotowanie

  1. Sami zobaczycie, że sposób wykonania jest prosty. Gorzką czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W między czasie do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ubijamy na gładką masę. Gdy masło wraz z gorzką czekoladą się rozpuści lekko je przestudzamy. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy mąkę oraz kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Podczas gdy masło jeszcze stygnie przygotowujemy resztę składników. Białą i mleczną czekoladę kruszymy ( ja użyłem do tego noża ) a orzechy w zależności od tego jakich używacie można zostawić całe lub też skruszyć ( ja używałem ziemnych i zostawiłem w całości ). Teraz do masy z jajek, cukru, kakao i mąki dodajemy rozpuszczone masło z czekoladą i mieszamy ( na tym etapie można jeszcze używać miksera ). Następnie dodajemy obie pokruszone czekolady i orzechy, wszystko mieszamy łopatką.

  2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i przekładamy nasze ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni około 30 minut. Po tym czasie nasze czekoladowe brownie jest gotowe

    Pamiętajcie, że jest ono bardzo słodkie. Jeżeli jednak chcielibyście aby Wasze brownie nie było tak słodkie to po prostu dodajcie mniej białej i mlecznej czekolady. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń