Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka nadziewane cukierkami " krówkami" ilovebake.pl
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 460
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2706
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 460
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2706
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy cukier, jajko, masło oraz esencję, wszystko razem szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godz. do lodówki. Każdy cukierek przekrawamy na pół. Schłodzone ciasto dzielimy na części, każda po około 25 g. Z ciasta formujemy kuleczki, które spłaszczamy i wkładamy do środka po pół cukierka. Formujemy dłońmi kulkę tak, aby cały cukierek był pokryty ciastem. Obtaczamy w cukrze pudrze lub zwykłym cukrze ( ja obtoczyłam w drobnym cukrze do pieczenia ). Postępujemy dokładnie tak samo z każdą częścią ciasta. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach od siebie. Pieczemy w temp. 190 C przez ok. 8 min.