Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ciastka z karmelowym nadzieniem

Czekoladowe ciastka z karmelowym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3642

Dodano:

Odsłon: 2248

Pyszne ciasteczka nadziewane cukierkami " krówkami" ilovebake.pl

Składniki

  • 180 g mąki 35 g kakao 140 g cukru
  • 110 g masła, miękkiego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji śmietankowej
  • ok. 10 cukierków „ krówek ''
  • cukier puder, kryształ lub drobny cukier do obtoczenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe ciastka z karmelowym nadzieniem

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy cukier, jajko, masło oraz esencję, wszystko razem szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godz. do lodówki. Każdy cukierek przekrawamy na pół. Schłodzone ciasto dzielimy na części, każda po około 25 g. Z ciasta formujemy kuleczki, które spłaszczamy i wkładamy do środka po pół cukierka. Formujemy dłońmi kulkę tak, aby cały cukierek był pokryty ciastem. Obtaczamy w cukrze pudrze lub zwykłym cukrze ( ja obtoczyłam w drobnym cukrze do pieczenia ). Postępujemy dokładnie tak samo z każdą częścią ciasta. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach od siebie. Pieczemy w temp. 190 C przez ok. 8 min.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://ilovebake.pl/2014/01/08/ciastka-czekoladowe-z-karmelowym-nadzieniem-przepis/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń