Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne z rodzynkami i kawałkami czekolady ciasto. Polecam.
Oddzielamy białka od żółtek, z białek z dodatkiem soli ubijamy pianę, stopniowo do ubijanej piany dodajemy cukier, po jednym żółtku. Dodajemy stopniowo mąkę mieszając łyżką.Do mieszanej masy dodajemy kakao olej i rozpuszczoną margarynę. Mieszamy do jednolitej masy. Do masy dodajemy rodzynki pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej i pieczemy bez termoobiegu na grzałkach góra dół, w temperaturze 150 stopni Celsjusza 70 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub według swojego upodobania.
Polewa czekoladowa
Składniki na polewę czekoladową:
masło lub margaryna 20 dag
cukier puder 1 szklanka
mleko 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
Wykonanie polewy czekoladowej:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 30
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 30
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek, z białek z dodatkiem soli ubijamy pianę, stopniowo do ubijanej piany dodajemy cukier, po jednym żółtku. Dodajemy stopniowo mąkę mieszając łyżką.Do mieszanej masy dodajemy kakao olej i rozpuszczoną margarynę. Mieszamy do jednolitej masy. Do masy dodajemy rodzynki pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej i pieczemy bez termoobiegu na grzałkach góra dół, w temperaturze 150 stopni Celsjusza 70 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub według swojego upodobania.
Polewa czekoladowa Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 11
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 89